Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Traseul „Via Transilvanica” va fi complet în toamna aceasta
Via Transilvanica, Curatorial

Traseul „Via Transilvanica” va fi complet în toamna aceasta

Traseul „Via Transilvanica” va fi complet în toamna aceasta, după ce ultimul tronson, din Alba, va fi amenajat şi inaugurat, pe 8 octombrie.

Traseul de lungă distanță destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare traversează 7 regiuni cultural-istorice din România.

Lansarea proiectului „Via Transilvanica” a fost făcută în 2018, iar de atunci peste 10.000 de voluntari au fost implicați, 107 unități administrative teritoriale, 400 comunități și 10 județe străbătute și 1.400 de borne amplasate. Este un traseu de drumeții tematice din România, cu o lungime totală de 1.400 de kilometri ce are ca scop promovarea diversității culturale, etnice, istorice și naturale a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului montan.

Deschiderea oficială – dedicată admiratorilor

Evenimentul de inaugurare de la Alba Iulia va fi unul dedicat celor implicați și pasionați, alergătorilor și nu numai, celor care vor să se regăsească și să scape de monotonia și stresul zilnic. Deschiderea oficială a traseului se va desfășura sub forma unui eveniment unde vor fi invitați ambasadori și susținători ai proiectului, care vor participa la o serie de activități și workshopuri.

„Când am pornit la drum cu ideea acestui traseu, nu am avut habar până unde-l vom duce și câți vom rămâne întregi pe parcurs. Dar iată că a venit și sfânta zi în care s-a montat și ultima bornă, iar pe traseu se fac ultimele retușuri, adică se mai repară din vandalisme. Alba Iulia ne așteaptă în 8 octombrie să inaugurăm toată poteca”, spune Tibi Ușeriu, ambasador al proiectului.