Academia Europeană de Film a anunțat la București programul Month of European Film
Academia Europeană de Film a anunțat și prezentat la București programul Month of European Film (Luna Filmului European, n.r.) care se va derula în 35 de țări, în perioada 13 noiembrie – 10 decembrie 2022.
Programul se va încheia, pe 10 decembrie, cu gala European Film Awards, ce va avea loc la Reykjavik (Islanda).
În câte un cinematograf din fiecare țară – Cinema Elvire Popesco, în cazul României – vor fi proiectate producții europene, participante la festivaluri, premiate, dar și filme care nu s-au regăsit în astfel de evenimente.
Platforma MUBI va oferi abonaților alte 100 de filme, luna viitoare, iar European Broadcasting Union va promova Month of European Film la posturile de televiziune.
Conducerea EFA, reunire trimestrială la București
Conducerea Academiei Europene de Film (EFA), din care face parte și producătoarea Ada Solomon, se reunește la București în perioada 20 – 23 octombrie 2022.
Desfășurarea boardului trimestrial al Academiei Europene de Film reprezintă o oportunitate de dialog direct între EFA și profesioniștii din cinematografia românească, cât și pentru promovarea capacităților creative și de producție pe care le oferă România.
Programul Month of European Film a fost anunțat pe 21 octombrie, de Matthijs Wouter Knol, CEO și director al EFA, în timpul unui dialog cu Gabriela Suciu, producător de film și vice-decan al Facultății de Film de la UNATC.
La al doilea panel se va discuta despre provocări și oportunități în producția și distribuția de film european post-pandemie. Vor participa producătoarele Ildikó Enyedi, Joanna Szymańska și Graziella Bildesheim, iar moderator va fi Ada Solomon.
Academia Europeană de Film a fost înființată în 1989, la Berlin, la inițiativa unui grup de importanți cineaști europeni.
Scopul organizației alcătuite din 4.400 de membri, între care 66 din România, este de a promova interesele comunității cinematografice europene, de a crea conexiuni între cineaști și de a le promova munca.
Întrunirea de la București marchează un moment important în procesul de remodelare și reconfigurare al Academiei Europene de Film în contextul transformărilor care au loc în sectorul cinematografic post-pandemic.