Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Activiștii pentru climă au organizat proteste în două muzee celebre din New York
extinction rebellion

Activiștii pentru climă au organizat proteste în două muzee celebre din New York

Extinction Rebellion, un grup de activiști pentru climă, a organizat proteste în Muzeul Guggenheim și Muzeul de Istorie Naturală din New York.

Protestatarii de la Guggenheim susțin că au „închis” instituția pentru trei ore. Această afirmație a fost validată de o declarație a grupului, distribuită pe o platformă de socializare.

Bannere și mesaje

Demonstrația a avut loc în interiorul emblematicei Rotonde a muzeului. Activiștii au afișat bannere purtând mesaje puternice precum „nu există artă pe o planetă moartă”. Prin acestea, grupul a încercat să evidențieze impactul grav al schimbărilor climatice asupra planetei, subliniind că arta și cultura ar înceta să mai existe într-o lume devastată de degradarea mediului.

Acțiunea grupului a restricționat accesul în atriumul muzeului, celebru spațiu arhitectural. Cunoscut pentru faptul că este unul dintre cele mai atractive spații și pentru costul ridicat al închirierii – o sumă impresionantă de 100.000 de dolari pe noapte – atriumul a fost închis pentru vizitatori în timpul protestului. Această perturbare a constituit o parte semnificativă a inițiativei grupului de a atrage atenția asupra cauzei lor.

Parte a eforturilor în curs de desfășurare

Protestul a făcut parte din eforturile continue ale organizației Extinction Rebellion de a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Grupul, cunoscut pentru acțiunile sale, continuă să facă presiuni pentru o mai mare conștientizare și acțiune în ceea ce privește schimbările climatice, subliniind nevoia urgentă de schimbare pentru a ne proteja planeta.

art rebellion

Arestări la Muzeul de Istorie Naturală din New York

De asemenea, mai mulți protestatari au fost arestați după ce au ocupat holul Muzeului de Istorie Naturală din New York, lângă emblematicul schelet al Tyrannosaurus Rex.

Poliția din New York a confirmat că 13 membri ai filialei newyorkeze a organizației Extinction Rebellion au fost arestați la cele două muzee.

La Muzeul de Istorie Naturală, protestatarii au fost fotografiați întinși pe jos, în timp ce vorbitori s-au urcat pe piedestalul scheletului de dinozaur pentru a atrage atenția asupra pericolelor combustibililor fosili.

„Suntem aici pentru că dinozaurii au dispărut, iar noi am putea fi următorii”, a scandat grupul la un moment dat, alături de „Poluarea umană provoacă extincția în masă”.

Intrarea a fost închisă rapid pentru a se evita ca vizitatorii muzeului să le vadă acțiunea, au afirmat ulterior protestatarii.