Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Angajații Muzeului Picasso din Málaga plănuiesc o grevă de cinci zile în septembrie
museo picasso malaga

Angajații Muzeului Picasso din Málaga plănuiesc o grevă de cinci zile în septembrie

Angajații de la Muzeul Picasso din Málaga, Spania, au amenințat din nou cu întreruperea lucrului, invocând salariile și condițiile de muncă pe care le consideră inegale față de cele din alte instituții de artă spaniole.

Un grup de lucrători de la muzeu a anunțat că intenționează să intre în grevă pentru cinci zile în septembrie, timp în care instituția va instala expoziția „El Eco de Picasso”, o trecere în revistă a influenței artistului asupra altora de-a lungul anilor, care urmează să fie inaugurată în octombrie. Expoziția este una dintre multele care au loc în întreaga lume în acest an pentru a marca 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso.

Salarii mai mici față de alte muzee din țară

Deoarece acest muzeu este situat în Málaga, locul de naștere al artistului, este posibil ca evenimentele care au loc aici să primească mai multă atenție decât cele din alte colecții Picasso din întreaga lume.

Greva este programată pentru perioada 18-22 septembrie, dar ar putea dura mai mult „dacă instituția continuă să nu respecte actualul contract de muncă și să evalueze îmbunătățirile pe care lucrătorii le solicită, cum ar fi orele de lucru flexibile, echilibrul dintre viață și muncă și sentimentul de apartenență la instituție”, se arată în comunicatul Comitetului salariaților.

Comitetul a precizat că un sondaj efectuat în alte 10 muzee spaniole, printre care Muzeul Picasso din Barcelona și Muzeul „Carmen Thyssen” din Malaga, a constatat că salariile de la Muzeul Picasso din Málaga sunt „mult mai mici” decât cele de la aceste instituții.

Un purtător de cuvânt al Muzeului Picasso a declarat că instituția rămâne concentrată pe celebrarea celei de-a 20-a aniversări și că nu susține greva.

Lucrătorii de la muzeu au organizat mai multe proteste în această vară. Ei au organizat o grevă de trei ore în luna mai, care a forțat muzeul să închidă temporar o expoziție de sculptură a lui Picasso. În timp ce vizitatorii au putut vedea doar galeriile colecției permanente, protestatarii au stat în fața muzeului, unde au purtat măști cu figuri din cele mai cunoscute picturi ale lui Picasso. În iunie, aceștia au condus greve în două zile separat, dintre care una a coincis cu sosirea în port a două nave de croazieră.