Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Artă creată de persoane izolate în timpul pandemiei va fi prezentată în “turneu” în UK

Artă creată de persoane izolate în timpul pandemiei va fi prezentată în “turneu” în UK

Lucrări create de persoane care au stat izolate în timpul pandemiei vor fi prezentate în expoziţie itinerantă în Marea Britanie începând din octombrie, informează BBC.

Denumită “Art by Post: Of Home and Hope”, expoziţia cuprinde 600 de lucrări realizate de persoane vulnerabile sau care a trebuit să stea în izolare în timpul pandemiei.

O primă expoziţie va avea loc la Southbank Centre din capitala Angliei, după care va fi itinerată în localităţi precum Manchester şi Sunderland, alături de portrete ale creatorilor lucrărilor.

Potrivit BBC, scopul proiectului este să arate forţa pe care arta o are asupra bunăstării comunităţii. De altfel, a început de la intenţia de a-i ajuta pe cei vulnerabili la efectele pandemiei, care a trebuit să stea izolaţi, inclusiv persoanele internate în cămine sau aziluri.

Peste 4.500 de persoane au răspuns afirmativ la această iniţiativă şi au realizat diferite lucrări, uneori cu ajutorul familiilor, prietenilor, vecinilor sau îngrijitorilor, activităţile culturale fiind menite să “îndulcească sentimentele de izolare, singurătate şi excludere”.

Expoziţia respectivă include desene, picturi şi poezii, pe teme legate de natură, sunet şi mişcare şi speranţă.

După o primă expoziţie la Londra, în octombrie, lucrările vor fi prezentate la The Mill Arts Centre and Banbury Museum & Gallery din Oxfordshire, Arts Centre Washington din Sunderland, The Beaney House of Art & Knowledge din Canterbury, Home, în Manchester şi Universitatea De Montfort din Leicester, până în martie anul viitor.