Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Autografe Metallica, Billy Idol, Brad Pitt și Mr. Bean, în premieră licitate la București

Autografe Metallica, Billy Idol, Brad Pitt și Mr. Bean, în premieră licitate la București

Autografe celebre și semnături rare ale unor mari personalități din industria muzicală și cinematografică internațională vor fi licitate, în premieră la București, pe 15 februarie, în cadrul sesiunii dedicate cărților și manuscriselor organizată de Artmark.

Valoarea semnăturilor celebre este dată de numele figurilor emblematice și de momentul surprins în fotografie, raritatea piesei, condiția în care se află, dar și certificatul de autenticitate – calități îndeplinite de piesele care se scot la licitație pe 15 februarie.

Prețuri de pornire, între 50 și 200 de euro

Una dintre cele mai impresionante piese din colecția de autografe este fotografia care îl arată pe James Hetfield, solistul trupei Metallica. Piesa care poartă semnătura olografă a muzicianului are prețul de pornire de doar 200 de euro și este însoțită de certificatul de autenticitate.

Tot pentru prețul de pornire de 200 de euro se va scoate la licitație și fotografia semnată olograf Anthony Kiedis, solistul formației rock Red Hot Chilli Peppers.

Seria autografelor este continuată de artistul englez Billy Idol, care semnează fotografia însoțită de certificatul de autenticitate ce se va scoate pentru 100 de euro preț de pornire.

fotografie ilustrându l pe rowan atkinson, în rolul lui mr. bean, cu semnătura olografă a actorului, însoțită de certificatul de autenticitate

Fotografie ilustrându l pe Rowan Atkinson, în rolul lui Mr. Bean, cu semnătura olografă a actorului, însoțită de certificatul de autenticitate

Actorul Rowan Atkinson în rolul lui Mr. Bran sau Arnold Schwarzenegger în filmul „Terminator 2” semnează fotografii ce au prețuri de pornire de 200 de euro.

Brad Pitt din pelicula „Ad Astra” și Morgan Freeman din filmul „Închisoarea Îngerilor” – fotografii semnate olograf de aceștia se vor putea cumpăra de la un preț de pornire de doar 150 de euro fiecare.

De la același preț de pornire va începe și licitarea fotografiei semnată deHugh Hefner, fondatorul Playboy, care este însoțită de certificatul de atenticitate.

felicitare cu ocazia anului nou, trimisă de soții bill și hillary clinton, casa albă, 1995, cu semnătura olografă a soților

Felicitare cu ocazia Anului Nou, trimisă de soții Bill și Hillary Clinton, Casa Albă, 1995, cu semnătura olografă a soților

Pentru prețul de 100 de euro este scoasă la licitație felicitarea trimisă de soții George W. și Laura Bush cu ocazia sărbătorilor de iarnă din 2004. Piesa este semnată olograf de soții Bush. O altă felicitare trimisă cu ocazia Anului Nou de către soții Bill și Hillary Clinton, în 1995, va putea fi cumpărată de la un preț de pornire de 50 de euro.

Între cele aproximativ 200 de piese de colecție, bibliofilii pot găsi și o selecție specială de manuscrise și cărți rare care poartă semnătura unor scriitori români și universali celebri, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, dar și Umberto Eco sau Waldorf Astor.

Colecția de carte rară, manuscrise și autografe semnate olograf poate fi vizitată laPalatul Cesianu-Racoviță, până marți, 15 februarie. Până atunci, pentru piesele de colecție pot fi plasate oferte scrise online sau fizic la sediul Artmark din str. C.A. Rosetti nr. 5, și licitate în ziua evenimentului, folosind cont online deschis pe artmark.ro.

Foto și text: Artmark