Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Calota glaciară arctică şi-a atins minimul în 2021

Calota glaciară arctică şi-a atins minimul în 2021

Calota glaciară arctică şi-a atins minimul în această vară, fiind pe locul al 12-lea al celor mai scăzute niveluri, iar specialiştii spun că tendinţa de micşorare va continua, arată publicaţia nature.com.

Calota glaciară marină a ajuns la 4,72 de milioane de kilometri pătraţi, pe 16 septembrie, potrivit raportărilor US National Snow and Ice Data Center (NSIDC).

Datorită unei veri arctice răcoroase, minimul atins se traduce în cele mai mari valori din 2014, dar este  pe al 12-lea loc în ceea ce priveşte recordul negativ, în 43 de ani de măsurători prin satelit. Oamenii de ştiinţă spun că tendinţa negativă va continua.

“În contextul încălzirii globale şi cu tendinţa de topire a calotei glaciare marine, există totuşi elemente care variază”, a afirmat Walt Meier, cercetător la NSIDC.