Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  China limitează construcţia de zgârie-nori

China limitează construcţia de zgârie-nori

China a impus restricţii în ceea ce priveşte construcţia de clădiri foarte înalte, informează BBC.

Ţara găduieşte unele dintre cele mai înalte blocuri din lume, cum ar fi Shanghai Tower, care are 128 de etaje. Dar rapoarte realizate la nivel local au pus sub semnul întrebării nevoia ca în oraşe cu densitate relativ mică a populaţiei să fie construite clădiri de tip zgârie-nori şi au sugerat că acestea ar fi realizate din “vanitate, nu din nevoie”.

În această ţară există deja o interdicţie privind construirea unor clădiri mai mari de 500 de metri. Mai mult, la începutul anului a fost emisă o interdicţie a “arhitecturii urâte”.

Reprezentanţii ministerelor de resort au transmis, la începutul săptămânii, că în oraşele care au mai puţin de trei milioane de locuitori este interzisă construcţia unor clădiri mai înalte de 150 de metri.

În oraşele cu o populaţie mai mare de trei milioane de locuitori, restricţiile vizează planurile pentru clădiri de peste 250 de metri. Cei care încalcă respectivele restricţii vor fi “responsabili pe viaţă”, au mai subliniat autorităţile.