Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un cimitir vechi de 3.000 de ani, cu morminte ale membrilor unui clan bogat din acea vreme – descoperit în China

Un cimitir vechi de 3.000 de ani, cu morminte ale membrilor unui clan bogat din acea vreme – descoperit în China

Situl arheologic din Anyang, provincia Henan, ar fi fost locul în care trăia clanul Ce, în perioada dinastiei Shang, arată CNN.

Cimitirul respectiv a fost descoperit la mai puţin de 3 kilometri de vechea capitală Yinxu, unde sunt ruinele palatului şi templului din acea vreme. În total, au fost descoperite 18 fundaţii de clădiri, 24 de morminte şi patru spaţii în pentru cai şi vehicule de transport alături de obiecte din jad şi piatră şi vase de bronz pe care era înscris caracterul “Ce”.

Cel mai vast mormânt din acest loc pare că a fost jefuit, deoarece foarte puţine obiecte, majoritatea de ceramică, au mai fost găsite în el. Dar în alte spaţii, specialştii au găsit unelte create din os sau cochilii de scoici, dar şi vase ritualice de bronz.

Arheologii au mai găsit, de asemenea, şase trăsuri, alături de rămăşiţe ale unor cai şi oameni, care, presupun specialiştii, au fost îngropaţi de vii alături de stăpâni.

Multe dintre obiecte sunt decorate într-o manieră ostentativă, ceea ce indică faptul că respectivul clan era unul bogat.

Mai mult de atât, situl dă indicii referitor la arhitectura care era practicată în acea vreme. Arheologii vor căuta în continuare indicii legate de istoria clanului Ce, despre ierarhia acestuia şi vor să răspundă la întrebarea dacă aceste persoane aveau legături cu familia regală din acea perioadă.

Credit foto: Anyang Institute of Cultural Relics and Archaeology via CNN