Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  DokStation Music Documentary Film Festival, în septembrie la București
afis dokstation 2022

DokStation Music Documentary Film Festival, în septembrie la București

Cea de-a șasea ediție a DokStation, singurul festival românesc dedicat documentarelor muzicale, va avea loc în perioada 21 – 25 septembrie, cu o selecție de 29 de filme, majoritatea în premieră națională, ce vor fi proiectate în mai multe spații din București.

Sinéad O’Connor, Cesária Évora, Sheryl Crow, a-ha, Kate Bush, Leonard Cohen și Jim Morrison sunt doar o parte dintre artiștii ale căror povești vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul DokStation Music Documentary Film Festival, la clubul Control, Apollo111, Expirat și Grădina cu Filme.

Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil pe dokstation.ro, iar biletele au fost puse în vânzare prin Eventbook.ro.

Premiera națională a documentarului „Anonymous Club”, în deschidere

Festivalul debutează pe 21 septembrie, de la ora 18:00, la clubul Control, cu proiecția în premieră națională a documentarului „Anonymous Club” (2021), despre cantautoarea australiană Courtney Barnett. În aceeași seară, scena underground autohtonă este reprezentată prin documentarul „Swamp City” (2021), proiecția fiind însoțită de un concert al trupei cult timișorene Arc Gotic.

Pe 22 septembrie, DokStation va continua cu filme despre curentele grunge și indie, dar și cu documentare despre artiști consacrați ca Bryan Ferry și a-ha la Apollo111 Teatrul, Leonard Cohen la Control, Patti Smith și Sinéad O’Connor, la Grădina cu Filme. În paralel, proiecția în premieră națională a documentarelor „Cesária Évora” (2022) și „Between Times and Worlds – A Musical Journey Through Romania” (2022) va fi însoțită de un concert al Corinei Sîrghi alături de Taraful Jean Americanu, la Expirat – Halele Carol.

Programul DokStation din 23 septembrie, aduce, în premieră, filme cu și despre cantautorul englez Paul Weller și legenda funk Rick James, la Apollo111, artistul de origine algeriană Rachid Taha și vedeta britpop Damon Albarn, la Control Club, americanii Dinosaur Jr. și britanicii Talk Talk, la Expirat; la Grădina cu Filme, o seară dedicată vocilor feminine: Kate Bush și Sheryl Crow.

Povestea irlandezului Shane MacGowan, în închiderea DokStation

Sâmbătă, 24 septembrie, DokStation continuă cu premiere: filme despre artistul francez Sébastien Tellier și legendarii Bee Gees, la Apollo111, o seară alternative rock cu documentare despre trupele dEUS și IDLES, la Control Club, dar și întâlniri inedite cu legendele classic rock Jim Morrison și King Crimson, la Grădina cu Filme. Programul de sâmbătă aduce și două producții despre formații ucrainene îndrăgite: Dakh Daughters: ROSES – Film Cabaret (2020) și DakhaBrakha: On the Road (proiecție în premieră a unei versiuni rough cut, filmul urmând să fie finalizat în 2023), ce vor fi prezentate la Expirat – Halele Carol.

DokStation se va încheia pe 25 septembrie, la Control, cu două lungmetraje documentare în premieră: „Other, Like Me: The Oral History of COUM Transmission & Throbbing Gristle” (2020) și „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan” (2020) – un film emoționant despre frontman-ul trupei irlandeze The Pogues.