Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Excentrica viaţă a pictorului de pisici Louis Wain, într-un nou film – VIDEO

Excentrica viaţă a pictorului de pisici Louis Wain, într-un nou film – VIDEO

Benedict Cumberbatch este cel care îl interpretează pe ilustratorul victorian în “The Electrical Life of Louis Wain”, regizat de Will Sharpe. Wain poate fi apreciat sau învinuit pentru ascensiunea felinelor în cultura populară, spun criticii.

Louis Wain a fost un artist britanic, cunoscut mai ales pentru picturile sale bizare de pisici antropomorfizate care jucau golf sau beau ceai. Multe dintre desenele lui Wain au fost prezentate în ziarele vremii, inclusiv Illustrating Sporting and Dramatic News și Illustrated London News. Născut la 5 august 1860, la Londra, Wain și familia sa au avut probleme cu bolile mintale. Artistul a murit pe 4 iulie 1939 în St. Albans, Regatul Unit. Astăzi, lucrările sale se află în colecțiile Muzeului Victoria și Albert din Londra și Berrington Hall din Herefordshire.

Artistul Louis Wain (1860-1939) a fost un excentric. Putea desena un portret cu două mâini în mai puţin de un minut. Pasiunile sale erau soţia sa (guvernanta familiei la început) şi pisicile.

The Electrical Life of Louis Wain”, regizat de Will Sharpe, prezentat la Toronto International Film Festival, începe atunci când munca lui Wain devine recunoscută, înainte ca pisicile să fie subiectul său predilect şi să ajungă un star ilustrator. Filmul introduce spectatorul în familia artistului cu cinci surori şi nenorocirile care l-au trimis în azile de nebuni. Excentricitatea sa şarmantă de altădată se dovedeşte fi schizofrenie, o suferinţă din familie. În acea perioadă, pisicile sale erau reproduse peste tot în presă, chiar şi într-o linie de ceramică.

Legătura lui Wain cu pisicile începe atunci când el şi noua lui soţie, Emily Richardson (interpretată în film de Claire Foy), adoptă un pisoi pe care îl găsesc în ploaie, numindu-l Peter, şi care va fi principalul model al artistului mult timp după moartea dureroasă a lui Emily din cauza cancerului.

Filmul lui Sharpe este scris împreună cu Simon Stephenson, co-produs de Cumberbatch.

Foto credit: Facebook Benedict Cumberbatch