Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  „Forța Imperiului Roman”, la Castelul Cantacuzino
castelul cantacuzino, curatorial.ro

„Forța Imperiului Roman”, la Castelul Cantacuzino

Expoziția „Forța Imperiului Roman”, incursiune în minunile tehnologice și viața cotidiană a Romei antice, este deschisă la Castelul Cantacuzino din Bușteni între 2 iulie 2024 și 1 februarie 2025.

Vernisajul e programat pentru 2 iulie, la ora 13:00, când vor avea loc inclusiv o reconstituire cu soldați romani și luptători barbari și o degustare de preparate romane reinterpretate.

Expoziția, parte a turneului românesc „Dacia 2021-2025”, include exponate interactive, reconstrucții digitale și artefacte rare. Vizitatorii vor explora ingeniozitatea ingineriei romane, de la apeducte la inovații militare, și vor descoperi stilul de viață care a modelat una dintre cele mai mari civilizații ale istoriei.

Prezentată inițial la Roma sub numele „Mașina – Tehnologia în Roma Antică” și premiată cu Medalia de Aur a Președintelui italian pentru inovație culturală, această expoziție evidențiază realizările remarcabile ale civilizației Romei Antice. Modelele meticulos reconstruite, bazate pe „De Architectura”, tratatul lui Vitruviu, aduc la viață minunile inginerești ale vremii folosind materiale precum lemn, fier, pânză, frânghii și bronz.