Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Fostul atelier al lui Basquiat, care găzduiește acum brandul de modă al Angelinei Jolie, a fost acoperit în mod inexplicabil cu vopsea roz
casa warhol, basquiat

Fostul atelier al lui Basquiat, care găzduiește acum brandul de modă al Angelinei Jolie, a fost acoperit în mod inexplicabil cu vopsea roz

Fațada fostului atelier al lui Jean-Michel Basquiat, situat pe strada Great Jones nr. 57 din New York, a fost acoperită cu un strat de vopsea roz. Chiar și o placă memorială dedicată artistului emblematic a fost vizată, potrivit blogului EV Grieve din East Village.

Basquiat a închiriat proprietatea de la prietenul său Andy Warhol din 1983 până la moartea acestuia, în 1988.

În prezent, spațiul este închiriat de actrița de la Hollywood Angelina Jolie, care intenționează să folosească clădirea cu trei etaje ca sediu al Atelier Jolie, noua sa marcă de modă. „Un privilegiu să mă aflu în acest spațiu”, a scris ea pe Instagram. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a respecta și onora moștenirea sa artistică cu comunitate și creativitate”.

Comunitate de creativitate

Prin urmare, Jolie a precizat că nu va schimba exteriorul clădirii, care a fost acoperit de graffiti în semn de omagiu adus moștenirii lui Basquiat, care și-a început cariera făcând artă stradală. În iulie, artistul Adrian Wilson a adăugat o coroană masivă, una dintre semnăturile lui Basquiat, pe fațada acesteia și, aparent, a curățat placa.

Noul atelier al lui Jolie va fi folosit pentru a expune lucrări ale designerilor, artizanilor și altor creatori, precum și un atelier cu materiale și facilități gratuite. „Sperăm să creăm o comunitate de creativitate și inspirație, indiferent de mediul socio-economic”, a promis ea.

Legenda spune că imobilul, care există încă din anii 1860, a fost cândva sediul gangsterului Paul Kelly. Mai recent, a găzduit un restaurant japonez cu acces exclusiv pe bază de invitație, numit Bohemian. A fost pusă la dispoziția noilor ocupanți pentru 60.000 de dolari pe lună de către Meridian Capital Group în noiembrie anul trecut, fiind descrisă ca un „spațiu deschis de tip loft cu tavane înalte și multiple luminatoare”.