Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Angelina Jolie preia ultima casă în care a locuit și lucrat Jean-Michel Basquiat
casa warhol, basquiat

Angelina Jolie preia ultima casă în care a locuit și lucrat Jean-Michel Basquiat

Actrița și activista pentru drepturile omului Angelina Jolie preia proprietatea din Manhattan în care au trăit și au lucrat artiștii Andy Warhol și Jean-Michel Basquiat.

Acordul pentru proprietatea situată la 57 Great Jones Street a fost confirmat de John Roesch și Garrett Kelly, directori la agenția imobiliară Meridian Capital Group. Agenția a anunțat în noiembrie 2022 că imobilul, pe exteriorul căruia a fost montat în urmă cu mai bine de șase ani o plăcuță comemorativă, e disponibil pentru prețul de 60.000 de dolari pe lună, pentru minim zece ani, potrivit artnews.com.

Angelina Jolie va închiria spațiul timp de opt ani pentru cea mai recentă inițiativă creativă a sa, Atelier Jolie, care va servi drept workshop pentru croitorii și artizanii subreprezentați. Aici, participanții vor putea lucra și își vor putea expune creațiile.

Ea intenționează să își deschidă noua afacere „cât mai repede posibil”, potrivit lui Roesch.

Spațiul interior de 615 metri pătrați e dispus pe trei etaje, iar Jolie va păstra exteriorul ca un omagiu public adus lui Basquiat, care și-a început cariera ca jumătate din duo-ul de graffiti SAMO.

Jean-Michel Basquiat a trăit și a lucrat aici, între anii 1983 și 1988, când a murit. El a închiriat al doilea nivel de la Warhol, la scurt timp după ce s-au cunoscut. Andy Warhol cumpărase clădirea în 1970. Imobilul a fost construit în anii 1860, preluat de Paolo Antonio Vaccarelli, gangster cunoscut drept Paul Kelly, care a deschis aici, în 1904, Brighton Athletic Club. Ulterior, până să ajungă în proprietatea artistului, a găzduit diverse companii. În ultimii ani, în clădire a fost deschis restaurantul japonez Bohemian, iar în apropiere se află galeriile Venus Over Manhattan și Eric Firestone Gallery.

Credit foto: Meridian Capitol Group/ Sylvester Zawadzki