Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Incident care a implicat un bărbat ce a escaladat National Gallery din Londra, „rezolvat” de autorități

Incident care a implicat un bărbat ce a escaladat National Gallery din Londra, „rezolvat” de autorități

Un bărbat îmbrăcat într-un trening gri s-a urcat pe acoperișul National Gallery din Londra, plimbându-se pe toată lungimea acesteia.

Muzeul și-a închis rapid ușile și și-a anulat programul din 22 august, în timp ce poliția a încercat să ia legătura cu individul. Potrivit unei declarații a reprezentanților National Gallery publicată pe canalele sale de socializare, autoritățile au „rezolvat” situația.

Imagini postate pe rețelele de socializare arată bărbatul, descris de poliție ca fiind „tulburat”, stând pe marginea frontonului muzeului, deasupra aripii Sainsbury. Se pare că s-a urcat acolo și a petrecut noaptea pe acoperiș. După ce a fost alertată de prezența sa, poliția a izolat Trafalgar Square și zona adiacentă. La fața locului a fost chemată și echipa de intervenție în zonele periculoase din Londra.

Un purtător de cuvânt al Galeriei a confirmat pentru The Art Newspaper că poliția a ajuns la fața locului la ora 14:35, iar galeriile au fost evacuate aproximativ o oră mai târziu.

Muzeul a publicat pe canalele sale de socializare că așteaptă vizitatori și că Summer on the Square, un eveniment care are loc în Trafalgar Square, a fost reluat.