Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Gestionarea îmbătrânirii – subiect de expoziţie, la The Design Museum din Londra
The Future of Ageing

Gestionarea îmbătrânirii – subiect de expoziţie, la The Design Museum din Londra

Procesul îmbătrânirii şi modul în care socetatea contemporană îi face faţă este subiectul expoziţiei „The Future of Ageing”, care va fi deschisă la The Design Museum din Londra, în perioada 20 iulie – 11 septembrie. Respectiva expoziţie explorează modul în care designul transformă abilitatea societăţii noastre de a susţine persoanele în vârstă într-un mod care să nu le răpească entuziasmul sau voinţa.

Designul aduce stimă de sine

Specialiştii afirmă că, până în 2040, cel puţin un sfert din populaţia Marii Britanii va avea peste 60 de ani, iar perspectiva este aceea a unui procent tot mai mare de persoane în vârstă.

Expoziţia „The Future of Ageing” arată cum designul ne poate ajuta să ne imaginăm produse şi servicii care să susţină o asemenea populaţie, cu prototipuri, schiţe şi cercetări care sunt dezvoltate de Design Age Institute.

Printre aceste obiecte se numără „Centaurul”, un vehicul electric realizat pentru a-i ajuta pe cei cu probleme locomotorii sau aplicaţia „Hearing Birdsong”, care ajută la îmbunătăţirea auzului.

Dar experienţa este şi una integrantă. Parte a expoziţiei, „Growing Together” este proiectul unei grădini în care toate generaţiile să se reunească.

Credit foto: UK National Innovation Centre for Ageing via The Design Museum