Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Ineditul Muzeu al Pinball-ului se închide iar aproximativ 1.000 de piese vor fi scoase la licitaţie

Ineditul Muzeu al Pinball-ului se închide iar aproximativ 1.000 de piese vor fi scoase la licitaţie

Ineditul  Muzeu  al Pinball-ului se închide iar aproximativ 1.000 de piese vor fi scoase la licitaţie, scrie CNN. Deşi era deschis doar nouă zile pe an, în acele zile luminile de neon erau la loc de cinste.

Proprietarul muzeului, John Weeks mărturiseşte că a creat acest muzeu pentru “a duce vizitatorii în copilărie, pentru a le arăta jocuri diferite de ce este pe  Xbox sau pe  PlayStation”.

“Ani de zile, muzeul a fost un monument de nostalgie, cu atâtea jocuri care nu puteau încăpea în altă parte decât într-un depozit din  Banning, California. Din 2013 până la începutul acestei luni muzeul a fost destinaţia fanilor pinball-ului care se puteau juca la oricare din sutele de maşini”, scriu cei de la CNN.

Dar nostalgia nu putea ţine muzeul în viaţă la nesfârşit. Muzeul Pinball-ului s-a închis pentru totdeauna luna aceasta şi a lăsat în urmă colecţia de maşini pinball şi jocuri arcade –aproape 1.700. Patronul muzeului a vândut deja 750 din acestea, iar restul vor fi scoase la licitaţie spre finalul lunii.

“Este ca o înmormântare”, a declarat Weeks pentru CNN. “Nu există niciun loc ca acesta. Probabil nici nu va mai exista”.

Citiţi integral: https://edition.cnn.com/style/article/pinball-museum-closes-auction-cec/index.html?fbclid=IwAR20uNiCSQepiHo9HyGEZL9wzSsNrK0Z4yXMWN9tWxsTf8yrOmAzRcPkL34