Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Instalația care a reprezentat România în premieră la Bienala de Design de la Londra ajunge la București
instalatie vatra verde

Instalația care a reprezentat România în premieră la Bienala de Design de la Londra ajunge la București

„Vatra Verde”, instalația care a reprezentat România în premieră la Bienala de Design de la Londra, va fi expusă, între 23 și 30 noiembrie 2023, la creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

O instalație vie realizată din materiale inovatoare, plante și hârtie reciclată transformă vibrațiile plantelor în sunete, iar experiența este extinsă printr-un program de momente artistice construite pe concepte vizuale, muzicale și educative.

Creație a membrilor Asociației Art Mirror, „Vatra Verde” a fost admirată până acum de mai mult de 300.000 de persoane, într-un traseu itinerant început la Londra și continuat la Cluj-Napoca, Timișoara și Târgu-Mureș.

Accesul este liber, la fel și la o serie de ateliere creative și de reciclare pe care Asociația Art Mirror le va organiza în perioada 23 – 30 noiembrie, îîn același spațiu, pe bază de înscriere. Este vorba despre ateliere creative și de reciclare, potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți, workshop-uri de modelaj în lut, de valorificare a textilelor, a dopurilor de plută și a hârtiei reciclate.

Dopuri de plută și CD-uri aduc premii

Vizitatorii sunt invitați să participe le campaniile de colectare a dopurilor de plută și a CD-urilor, la performance, vernisaj și degustare de vin. Campaniile de colectare sunt prevăzute cu premii în funcție de cantitățile donate.

„Aducem cu noi acum și alte lucrări realizate din zeci de kilograme de materiale reciclate: CD-uri, hârtie, plută, plastic și sticlă. Expoziția are rol de conștientizare asupra modalităților de valorificare a materialelor considerate deșeu; astfel, deschide noi oportunități către designul sustenabil și economia circulară”, spune Cristina Cantemir, președintele Asociației Art Mirror.

Pentru atelierele creative e necesară înscrierea online, iar produsele realizate (borsete, obiecte de decor etc.) pot fi luate mai apoi acasă de către fiecare participant.

Pe lângă instalația „Vatra Verde”, publicul va putea să descopere și alte lucrări realizate din materiale reciclate, rezultate prin valorificarea materialelor considerate deșeu: „CD Mirror”, „Copacul cu Melci”, „Wings” și „Flying Glass”.

Deschiderea oficială a expoziției Vatra Verde la București va avea loc pe  24 noiembrie, la ora 19:00, și va fi marcată printr-un spectacol de dans performativ.