Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Mari firme de modă renunţă la lanţurile de livrare globale

Mari firme de modă renunţă la lanţurile de livrare globale

Firme de modă precum Benetton au tendinţa de a renunţa la dependenţa de zone unde are loc manufactura, precum Asia, aceasta fiind, probabil, una din consecinţele pandemiei COVID-19, scriu cei de la Reuters.

Spre exemplu, divizia Benetton din Italia va depinde de distribuitori mai apropiaţi, cu contracte de manufactură în Serbia, Croaţia, Turcia, Tunisia şi Egipt, scopul fiind să înjumătăţească producţia din Asia, până la finalul anului viitor, a afirmat directorul executiv, Massimo Renon, pentru agenţia de presă.

Renon a vorbit despre consecinţele lanţului de distribuţie din acest domeniu.

“Este o decizie strategică, astfel încât să avem control atât asupra procesului de producţie, cât şi asupra costurilor de trasport”, a adăugat el. Totodată, a spus că firma a retras peste 10% din producţia din ţări precum Bangladesh, Vietnam, China şi India, în acest an.

“În prezent, un container care costa între 1.200 şi 1.500 de dolari poate costa între 10.000 şi 15.000 de dolari, fără a avea siguranţa că livrarea va fi făcută la timp”, a adăugat el.