Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  National Museum of Women in the Arts din Washington și-a transformat fațada în panou public cu mesaj feminist
muzeul femeii

National Museum of Women in the Arts din Washington și-a transformat fațada în panou public cu mesaj feminist

Fațada National Museum of Women in the Arts din Washington, a cărui clădire din centrul orașului a fost închisă în august 2021 pentru o renovare de 67,5 milioane de dolari, a fost acoperită cu un banner pe care este scris: „Atât timp cât generațiile se schimbă dar luptele noastre rămân aceleași, voi fi feministă”.

În timp ce clădirea va fi închisă până în toamna viitoare, muzeul rămâne aproape inactiv. Luni, NMWA a dezvăluit o instalație de textile a artistei austriece Katharina Cibulka.

Bannerul de aproximativ 11.000 de metri pătrați cu un mesaj pentru Washington, brodat cu puncte în cruce, a fost suspendat pe fațada de nord a clădirii.

Prima instalație a artistei Katharina Cibulka în SUA

Lucrarea, cea mai recentă din seria „Solange” a lui Cibulka – care se referă la cuvintele germane „atât timp cât” – este prima ei instalație pentru SUA, precum și cea mai mare realizată de până acum.

Redate cu litere roz din tul peste o țesătură de plasă albă care îmbrățișează schelele existente, cuvintele artistei indică frustrarea resimțită de femeile din Washington și din întreaga țară. Mesajul textului se referă la decizia Curții Supreme a Statelor Unite din iunie de a anula hotărârea „Roe v. Wade”, ce garanta dreptul federal la avort, un moment decisiv pe care majoritatea americanilor îl consideră ca fiind greșit.