Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Noaptea Cercetătorilor, pe 24 septembrie, la Muzeul “Antipa”

Noaptea Cercetătorilor, pe 24 septembrie, la Muzeul “Antipa”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe toți cei pasionați de știință la Noaptea Cercetătorilor ReCoN-nect 2021, pe 24 septembrie, între 17,00 și 21,00, la sediul din Șoseaua Kiseleff.

„ReCoN-nect – The Green Deal: Research communications to CommuNities” face parte din seria Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 și își propune în acest an să explice cum cercetarea și societatea din România contribuie la efortul global de transformare a lumii, în vederea diminuării impactului produs de poluare asupra schimbărilor climatice.

Programul evenimentelor din această seară cuprinde activități precum mini-conferințe susținute în holul central de la parterul Muzeului de către Răzvan Caracaș – cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique, Ecole Normale Supérieure, Laboratoire de Géologie de Lyon şi profesor la Universitatea din Oslo, Center for Earth Evolution and Dynamics,  Mirel Bîrlan -directorul Institutului Astronomic al Academiei Române și  Luis Ovidiu Popa – directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Mai târziu, Răzvan Caracaş le dă întâlnire pasionaților de astronomie și geologie la muzeu, pentru a le dezvălui amănunte despre modul cum au luat naștere Pământul și Luna și cum au evoluat cele două corpuri cerești.

Între orele 18,30 și 21,00, Muzeul va deveni laboratorul tuturor. Vor fi mese la care specialiștii își vor etala microscoape, colecții, planșe și vor sta de vorbă cu vizitatorii.

Credit foto: Muzeul “Antipa”