Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Obiecte emblematice ale lui Bruce Springsteen, într-o expoziție interactivă itinerantă

Obiecte emblematice ale lui Bruce Springsteen, într-o expoziție interactivă itinerantă

Obiecte emblematice ale muzicianului american Bruce Springsteen, între care chitara sa Fender preferată și costume de scenă, fac parte dintr-o expoziție interactivă itinerantă.

Ea va cuprinde elemente audio și video, înregistrări din concertele lui Springsteen cu E Street Band, instrumente și costume.

„Bruce Springsteen Live!”, organizată de Grammy Museum, va fi inaugurată în Prudential Center din Newark (New Jersey), pe 1 octombrie. Ea va putea fi vizitată aici până pe 20 martie 2022, după care va călători la Grammy Museum din Los Angeles, unde va fi deschisă toamna viitoare.

Chitara Fender modificată a lui Springsteen, care a apărut pe copertele câtorva albume ale lui, precum „Human Touch” și „Born to Run”, va fi de asemenea expusă.

Între alte obiecte se numără costumații de scenă ale muzicianului și ale membrilor E Street, împreună cu un itinerariu cu autograf din turneul „Human Rights”, serie de concerte caritabile care a durat șase săptămâni în 1988, dar și o cabină de bilete din recuzita turneului „Tunnel of Love”.

Saxofonul regretatului Clarence Clemons, care a cântat cu Springsteen timp de 40 de ani, va fi de asemenea expus. Instrumentul a ajuns la nepotul lui, Jake, care continuă să îl folosească în calitate de cel mai nou membru al E Street Band, din 2012.

Într-un chioșc interactiv, vizitatorii vor putea să vadă setliste scrise de mână de Springsteen și să creeze propriile bisuri pentru a le compara cu originalele artistului.

Expoziția este o colaborare între Grammy Museum și Bruce Springsteen Archives și Center for American Music de la Monmouth University.