Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  One World Romania #16, la București și online
one world romania 16, festival

One World Romania #16, la București și online

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania va avea loc anul acesta în perioada 31 martie – 30 aprilie, în format fizic și online.

Tema ediției este „O viață bună” – urmărind bunăstarea personală, aspirații, unitatea politică, dezvoltarea tehnologică – și va fi reflectată într-un program complex ce contextualizează și chestionează felul în care conceptul filozofic „bine” își găsește multiple portrete în societatea și cultura actuale, oscilând între satisfacția individuală imediată și bunăstarea colectivă sustenabilă.

One World Romania revine astfel cu 34 de filme documentare de lung, mediu și scurt metraj, două retrospective dedicate regizorilor Jocelyne Saab și Želimir Žilnik, o retrospectivă dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale, un masterclass, un program work in progress, un program educațional dedicat elevilor de liceu și o serie de evenimente conexe.

Selecția de filme este împărțită în cinci secțiuni, fiecare tematică reflectând și elaborând tema programului principal: „Viața bună”; „Răni noi, cicatrici vechi”; „Existând rezistând”; „24/7”; „Tot ce respiră”.

Festivalul va avea loc în format fizic între 31 martie și 9 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, Cinemateca Eforie, ARCUB și alte spații din București, și online, între 10 și 30 aprilie.

Curatorii ediției sunt Anca Păunescu și Andrei Tănăsescu. Biletele/ abonamentele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro.