Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Reprezentanţii Getty vor refuza să găzduiască imagini create prin intermediul Inteligenţei Artificiale
artificial,intelligence,brain

Reprezentanţii Getty vor refuza să găzduiască imagini create prin intermediul Inteligenţei Artificiale

Reprezentanţii platformei vizuale Getty au declarat că refuză să mai găzduiască imagini realizate prin intermediul Inteligenţei Artificiale, informează Gizmodo.

Decizia este luată şi pentru că includerea unor asemenea creaţii punea probleme legate de drepturile de autor. De asemenea, cei de la Getty Images vor şterge toate imaginile de pe platformă care au fost create prin această tehnologie.

Imaginile editate cu programe precum Photoshop şi Illustrator sunt permise, cu condiţia să fi fost create de oameni şi astfel să nu fie rezultatul exclusiv al tehnologiei.

Arta generată de Inteligenţa Artificială pe diverse platforme a devenit populară anul trecut. Inclusiv casa Christie’s a vândut în licitaţie opere create în această manieră. Mai mult, asemenea creaţii ale tehnologiei au fost expuse în galerii. Cu toate acestea, platformele care distribuie fotografie se confruntă cu probleme atunci când este vorba de cadrul legal al vânzării acestor imagini.