Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Salonul Internațional de Carte Bookfest – Japonia, invitat de onoare, lansări de carte și evenimente conexe
bookfest

Salonul Internațional de Carte Bookfest – Japonia, invitat de onoare, lansări de carte și evenimente conexe

Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1 – 5 iunie, în pavilionul B2 de la Romexpo. Invitatul de onoare este Japonia, editurile au pregătit reduceri spectaculoase și lansări în prezența autorilor, care vor acorda și autografe, iar accesul este gratuit.

Cel mai important salon de carte din România revine în peisajul evenimentelor culturale din Capitală după trei ani de absență, din cauza pandemiei.

Mai mult de 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, spun organizatorii, Asociaţia Editorilor din România.

Mii de volume vor fi vândute la prețuri speciale, vor avea loc lansări de carte în prezența autorilor, evenimente pentru copii, dezbateri și mese rotunde dedicate problemelor actuale ale breslei, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

Clasic și pop culture din Japonia

Invitatul de onoare al acestei ediții este Japonia, care le propune iubitorilor de carte un program complex: de la lansări și dezbateri pornind de la romane clasice ale literaturii japoneze până la evenimente care au în vedere sfera popular culture atât de îndrăgită de tinerii cititori și evenimente culturale conexe.

Invitați speciali vor fi scriitori japonezi și autori de cărți despre Japonia, care îi vor ghida pe cititori prin lumea creațiilor lor. La standul Japoniei sunt pregătite evenimente ce au legătură cu diferite aspecte ale culturii japoneze: de la manga, care are o tradiție îndelungată, fiind la fel de populară ca literatura, până la istorie și artă.

Evenimente pentru copii

Mai mult de 400 de evenimente, de la lansări de carte şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive pentru copii, îi așteaptă pe cititorii dornici să participe la un salon de carte lipsit de restricțiile din ultimii doi ani. Evenimentele pentru copii vor fi vedetele primei zile a Bookfest, 1 iunie.

La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți. Invitatul de onoare de atunci a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale din anii anteriori țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Republica Cehă, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Programul de vizitare: 1, 2 și 5 iunie (10:00 – 20:00), 3 și 4 iunie (10:00 – 21:00). Programul complet și actualizat al evenimentelor va fi afișat pe pagina bookfest.ro.