Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Șase artiști, colaboratori pentru colecția „Artycapucines”
artycapucines 2022 daniel buren

Șase artiști, colaboratori pentru colecția „Artycapucines”

Cu artiști precum Alex Israel, Beatriz Milhazes, Urs Fischer, Vik Muniz, Paola Pivi și Henry Taylor, colaborările Artycapucines de la Louis Vuitton ar putea fi confundate cu o expoziție a unora dintre cele mai mari talente ale artei contemporane.

Lansată în 2019 și aflată acum la a patra ediție, inițiativa Capucines-as-canvases permite unui grup select de creatori să reimagineze una dintre emblematicele genți ale brandului de modă.

La finalul acestui an, alți șase artiști au introdus în colecție nouă noi modele în ediție limitată. Obiectele se evidențiază prin mărgele cusute manual, piele imprimată 3D și piele de vițel împodobită.

Daniel Buren, artist conceptual francez, Park Seo-Bo, artist coreean și co-fondator al mișcării Dansaekhwa, Peter Marino, arhitect, Amélie Bertrand, stabilită la Paris, Kennedy Yanko, artistă americană, și Ugo Rondinone, artist de origine elvețiană, sunt cei care au colaborat cu casa de modă pentru recenta colecție.

Foto: creații Daniel Buren (c) eu.louisvuitton.com