Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Scupturi enorme, create din paie, pot fi admirate în Japonia, la finalul recoltei de orez

Scupturi enorme, create din paie, pot fi admirate în Japonia, la finalul recoltei de orez

Scupturi enorme, care au fost create din paie, la finalul recoltei de orez, pot fi admirate în această toamnă în Japonia, la finalul recoltei de orez.

Demersul artistic este cuprins în ceea ce se numşte Wara Art Festival, care a fost organizat pentru a aduce o soluţie inedită cantităţilor foarte mari de paie de orez din Niigata, scriu cei de la hyperallergic.com.

În anumite regiuni ale Japoniei, la finalul sezonului recoltei de orez, fermierii folosesc paiele (“wara”, în japoneză) pentru a hrăni vitele. Mai mulţi artizani au găsit o altă utilitate pentru acest produs şi au realizat covoare tatami sau alte obiecte de decor, dar, cu timpul, evoluţia tehnologică a dus la dispariţia acestor meşteşuguri.

Astfel, în regiunea de coastă a Prefecturii Niigata, Wara Art Festival oferă o soluţie: sculpturi enorme, create de studenţii de la Universitatea de Artă “Musashino” din Tokyo, în colaborare cu localnicii.

După un an de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, festivalul s-a întors în această toamnă, iar sculpturile neobişnuite pot fi privite în parcul Uwasekigata până pe 31 octombrie.

Credit foto: hyperallergic.com

Citiţi integral: https://hyperallergic.com/673450/in-japan-enormous-straw-sculptures-pop-up-after-annual-rice-harvest/?utm_content=bufferb748e&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR3EabKuWsv0qJztQ4V4x3MTDbkUgqOAPedj_2B6cNkK_bjPBVYcJvSz_Ro