Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Spectacolul „Cabaret”, marele câștigător al premiilor Olivier 2022
olivier awards

Spectacolul „Cabaret”, marele câștigător al premiilor Olivier 2022

Spectacolul „Cabaret”, cu actorii Eddie Redmayne și Jessie Buckley în rolurile principale, este marele câștigător al premiilor Olivier, care recompensează excelența în teatrul londonez.

Decernate prima dată în 1976, în semn de apreciere pentru actorul și regizorul Laurence Olivier, premiile reprezintă cele mai prestigioase distincții în teatrul britanic.

Nominalizații și câștigătorii sunt aleși în fiecare an de un grup alcătuit din profesioniști din industrie, personalități și membri ai publicului aleși special pentru pasiunea pentru teatrul londonez.

Dezbaterile se dau în cadrul a patru jurii – teatru, operă, dans și afiliate -, iar fiecare este supervizat de Society of London Theatre.

Gala din 2022 a avut loc la Royal Albert Hall din Londra, după ce în ultimii doi ani a fost afectată de pandemie.

Musicalul „Cabaret”, cu 11 nominalizări, a câștigat șapte trofee, inclusiv pentru interpretare și la categoria „best revival”. Liza Sadovy și Elliot Levey au câștigat trofeele pentru rolurile secundare din aceeași producție. Ea a fost urmat de adaptarea „Life of Pi”, care a primit cinci premii, inclusiv pentru cea mai bună piesă de teatru.

„Life of Pi”, adaptarea romanului omonim al lui Yann Martel despre un băiat care se află în derivă pe mare împreună cu un tigru, a fost votat câștigător al categoriei „best new play”, iar Hiran Abeysekera a fost desemnat cel mai bun actor într-un spectacol de teatru, în timp ce – în premieră – trofeul pentru rol secundar într-un spectacol de teatru a ajuns la șapte actori care interpretează colectiv rolul păpușii-tigru.

Cel mai bun musical nou a fost ales „Back to the Future – The Musical”, adaptare a filmului din anii 1980.

„Constellations” a fost numit „best revival”, iar premiul pentru cea mai bună nouă comedie a revenit „Pride and Prejudice (asterisk) ((asterisk)sort of)”, montare cu distribuție feminină a clasicului semnat de Jane Austen.

Kit Harington, Tom Felton, Emma Corrin și Jonathan Pryce s-au numărat printre starurile care au fost prezente la gala la care a fost adus un omagiu compozitorului și textierului Stephen Sondheim, care a murit anul trecut la vârsta de 91 de ani.

Lista completă a câștigătorilor Olivier Awards poate fi consultată pe officiallondontheatre.com.