Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Ultima casă în care a trăit și a lucrat Jean-Michel Basquiat, de închiriat
casa warhol, basquiat

Ultima casă în care a trăit și a lucrat Jean-Michel Basquiat, de închiriat

Ultima casă în care a locuit și lucrat artistul american Jean-Michel Basquiat, imobil din New York care a servit drept studio și apartament pentru Andy Warhol, poate fi închiriată.

Basquiat a trăit și lucrat în spațiul din 57 Great Jones Street, între anii 1983 și 1988, când a murit.

Proprietatea, pe exteriorul căreia a fost montată în urmă cu șase ani o plăcuță comemorativă, este disponibilă pentru prețul de 60.000 de dolari pe lună, pentru minim zece ani, potrivit artnews.com.

Jean-Michel Basquiat a închiriat al doilea nivel de la Warhol, la scurt timp după ce ei s-au cunoscut. Astăzi, agenția imobiliară care se ocupă de el îl descrie ca „spațiu mansardat deschis cu tavan înalt și multe luminatoare”. Reprezentanții acesteia au precizat că preferă să păstreze imobilul în comunitatea artistică, și nu să îl vândă.

Warhol a cumpărat clădirea în 1970. Imobilul a fost construit în anii 1860, cumpărat de Paolo Antonio Vaccarelli, gangster cunoscut drept Paul Kelly, care a deschis aici, în 1904, Brighton Athletic Club. Ulterior, până să ajjungă în proprietatea artistului, a găzduit companii diverse.

În ultimii ani, în clădire a fost deschis restaurantul japonez Bohemian, iar în apropiere se află galeriile Venus Over Manhattan și Eric Firestone Gallery.

Credit foto: Meridian Capitol Group/ Sylvester Zawadzki