Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Zaha Hadid Architects va proiecta Centrul cultural din Jinghe New City
zha jinghe new city international culture art centre

Zaha Hadid Architects va proiecta Centrul cultural din Jinghe New City

Zaha Hadid Architects (ZHA) a câştigat concursul pentru proiectarea unui Centru dedicat culturii din Jinghe New City, relatează archilovers.com.

Numită „Noul Oraş”, metropola este un adevărat hub pentru ştiinţă şi tehnologie, în nordul Chinei. Cu finanţare din partea mai multor institute de cercetare, oraşul devine un centru pentru industriile care au ca obiect de activitate Inteligenţa Artificială sau tehnologia aerospaţială.

Un spaţiu – ecou al peisajului

Designul spaţiului dedicat artelor este o reprezentare a dealurilor şi văilor printre care curge Râul Jinghe, iar Centrul va fi plasat în cartierul dedicat ştiinţei şi tehnologiei.

De asemenea, spectaculoasa clădire se va încadra în planul oraşului, cu o bibliotecă multimedia, un teatru, săli multifuncţonale, studiouri, spaţii de expoziţie, dar şi grădini şi curţi idilice, în mijlocul vieţii urbane. Noul centru cultural va avea acces direct la reţeaua de metrou a oraşului.

Centrul cultural este structurat pe ideea de straturi, joc de volume şi conectarea cu mediul natural. Terasele bibliotecii multimedia oferă o panoramă impresionantă, iar arhiva acesteia va reuni documentele imprimate cu acelea care implică realitatea imersivă.

Teatrul va avea 450 de locuri, iar sălile multifuncţionale vor încuraja colaborarea interdisciplinară.

Potrivit proiectului, clădirea va avea panouri fotovoltaice, spaţii pentru colectarea apei din natură iar construcţia va acorda proritate materialelor produse local sau reciclate. Aceste lucruri ar putea face ca acest Centru să fie certificat drept construcţie verde.

Credit foto: zaha-hadid.com