Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Zen în mai puţin de 2 metri pătraţi – soluţia japoneză pentru cei care lucrează online

Zen în mai puţin de 2 metri pătraţi – soluţia japoneză pentru cei care lucrează online

Hanare Zen, care are 91 de centimetri lăţime şi 1,8 metri lungime este creată pentru cei care lucrează online şi vor să scape din mediul aglomerat de acasă. Mini-încăperea cu prize, un birou minimalist şi foarte puţine lucruri pe lângă aceste elemente devine un spaţiu liniştit, dedicat muncii, scrie The Guardian.

Potrivit publicaţiei britanice, KI Star Real Estate, o firmă de construcţii cunoscută, a început să primească comenzi pentru Hanare Zen, clienţii-ţintă fiind cei care trebuie să lucreze de acasă, în locuinţe sufocante.

De altfel, “Hanare”, din numele produsului, înseamnă “separat” sau “detaşat” în japoneză.

O încăpere Hanare Zen costă 547,800 de yen (3,600 de lire sterline) şi poate fi livrată în Tokyo şi în prefecturile vecine.

Acesta nu este in demers unic. În Kawasaki, la sud de Tokyo, the Tokyu Railway Company a renovat vechi vagoane de tren pentru a le transforma în spaţii de lucru online, care pot fi închiriate pentru 200 de yen (1,3 lire sterline) pe oră.

The Guardian notează că aproximativ din 90% din companiile japoneze preferă telemunca, inclusiv în prezent,când pandemia pare că nu mai afectează populaţia ca în momentele de vârf.

Citiţi integral: https://www.theguardian.com/world/2021/sep/15/zen-and-the-art-of-working-from-home-japanese-builder-offers-mini-office-kit?fbclid=IwAR0Z1MCY2zZMPDhexeIpcVbkPM8URbzk671NGaDZv3OaWTYpJDsGVQlCUQs