Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „21 de grame de suflet” – Artiste, despre viață, iubire și regăsire / galerie foto
21 de grame de suflet, 2, curatorial.ro

„21 de grame de suflet” – Artiste, despre viață, iubire și regăsire / galerie foto

Expoziția „21 de grame de suflet”, cu lucrări create de 29 de artiste, este deschisă la galeria Căminul Artei până la 9 februarie.

Temele abordate de artiste sunt viața, iubirea, regăsirea și rolul pe care-l joacă hazardul în viața oamenilor. Este o expoziție introspectivă care chestionează rolul șansei de a te naște și obligativitatea de a trăi frumos raportându-te permanent la cei care „așteaptă” la coadă să se nască. Curatoare este Elena Lupașcu.

La vernisajul din 30 ianuarie a avut loc și un performance care a implicat mai mult de 2.000 de baloane colorate, fiecare cu o greutate de 21 de grame. Cele în culori calde reprezintă sufletele copilăriei, iar cele în culori reci, maturitatea sufletelor căpătată de-a lungul vieții.

Câteva zile mai târziu, multe dintre ele încă populează podeaua etajului galeriei.

Artistele care expun sunt: Angelica Alexa, Teodora Alexandrescu, Elena Andrei, Dalina Bădescu, Diana Brăescu, Anca Maria Ciofîrlă (Kademian), Dana Ciucă, Mihaela Constantin, Elena Dăscălescu, Cristina Aurelia Ionescu-Berechet, Bianca Ioniță, Mirela Iordache, Geanina Ivu-Vlad, Lucia Juncu, Elena Lupașcu, Roxana Niculae, Sofia Ovejan, Dagmar Oprea, Andreea Pîrcălabescu, Carmen Poenaru, Andreea Popescu, Luminița Radu, Ana-Maria Rădulescu, Doina Roșu, Bianca Rotaru, Georgiana Stănescu, Iulia Ștefan (Gaga), Alexandra Tătaru și Andreea-Marina Tofoleanu.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 11:00 și 19:00.

21 de grame de suflet, 3, curatorial.ro

curatorial.ro

21 de grame de suflet, 4, curatorial.ro

curatorial.ro

21 de grame de suflet, curatorial.ro

curatorial.ro

21 de grame de suflet, 1, curatorial.ro

curatorial.ro