Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  A 20-a aniversare Muzeul Hărților – Tururi ghidate, acces gratuit și muzică
mnhcv2

A 20-a aniversare Muzeul Hărților – Tururi ghidate, acces gratuit și muzică

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti, una dintre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume, marchează luna aceasta 20 de ani de existență cu diverse evenimente.

Deschis pentru public în aprilie 2003, găzduit de o frumoasă vilă interbelică, Muzeul Hărților a devenit în ultimii ani o instituție atractivă pentru toate tipurile de public. Recent, au fost făcute inserții interactive în cadrul expunerii permanente (AR – Realitate Augmentată, puzzle-uri și cărți ce pot fi lecturate pe parcursul vizitei).

MNHCV organizează evenimente variate, de la expoziții temporare cu tematici diverse, conferințe și concerte de muzică clasică și jazz, până la degustări de vin și tururi private. Echipa muzeului a depus eforturi în atragerea de fonduri nerambursabile naționale și europene, în dorința realizării de produse și servicii tot mai adaptate nevoilor vizitatorilor.

Program aniversar

În luna aprilie, pentru a marca aniversarea muzeului, vizitatorii sunt invitați să participe la o serie de evenimente și activități.

Expoziția temporară „Genu Berlo. Culoarea timpului pe hartă”, curatoriată de Călin Nicolae Vasilescu, e deschisă în perioada 25 martie – 25 iunie 2023 și prezintă o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul muzeului.

Accesul va fi gratuit la Muzeul Hărților în perioada 5 – 9 aprilie, iar pe 7 aprilie, programul de vizitare va fi prelungit până la ora 21:00.

Pe 13 aprilie și 28 aprilie, de la ora 18:00, vor avea loc tururi ghidate la Muzeul Hărților.

Pe 19 aprilie, de la ora 18:00, va avea loc conferința „Icoane cu hărţi în sud-estul european: conexiuni între cartografie, hagiografie şi identitate în secolele XVII -XVIII”, susținută de cercetător dr. Elisabeta Negrău de la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”.

Un recital de violoncel susținut de Giang Thu Nguyen (parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România) este programat pentru 22 aprilie.

Miercurea gratuită va fi marcată pe 26 aprilie.