Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  A patra ediţie a expoziţiei „Art in Progress”, toamna aceasta
Afiş art in progress 4, Curatorial

A patra ediţie a expoziţiei „Art in Progress”, toamna aceasta

A patra ediţie „Art in Progress”, o expoziție multidisciplinară dedicată noii generații de creatori, va avea loc în perioada 1 – 17 septembrie în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic.

Curatorul expoziției este Iulian Bădărău, arhitect și designer, în prezent doctorand al Școlii Doctorale de Arhitectură a Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. El este al treilea câștigător al call-ului de proiecte prin care Diploma & The Institute sprijină curatorii la început de drum să-și transforme viziunea artistică în realitate.

Intermedium

Conceptul propus pentru „Art in Progress”, la ediţia a patra, este „Intermedium”. Sub această viziune vor fi prezentate lucrări de artă, realizate de aproximativ 30 de artiști și artiste din noua generație.

„Intermedium” propune imaginarea unui scenariu în care spațiul real este transformat prin împrumutarea unor principii din mediul virtual, devenind astfel un mediu în care experiența senzorială este alterată în mod controlat. Scopul acestui demers este democratizarea artei, care dobândeşte funcții obișnuite, domestice.

Credit foto: Facebook/ Diploma & The Institute