Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Acuarelă de Ștefan Luchian, vândută pentru 30.000 de lei în licitație la Alis
stefan luchian, crang, alis

Acuarelă de Ștefan Luchian, vândută pentru 30.000 de lei în licitație la Alis

O acuarelă de Ștefan Luchian a fost vândută pentru 30.000 de lei într-o licitație a casei Alis din 17 martie, care a avut o rată de adjudecare de aproximativ 50%.

Între cele 50 de loturi oferite în vânzare s-au remarcat lucrări de Samuel Mutzner, Ivanyi Grunwald Bela, Constantin Artachino și Lucian Grigorescu.

Crâng”, acuarelă cu dimensiuni de 44.5×34.5 cm de Ștefan Luchian, a fost vândută pentru 30.000 de lei. Din punct de vedere al valorii de adjudecare, lucrarea a fost urmată de „Digul regelui Carol al II-lea, Balcic”, ulei pe pânză lipită pe carton de Samuel Mutzner care a făcut parte din colecția Pompiliu Papahagi, și de „Conacul”, ulei pe carton de Lucian Grigorescu, ce are pe verso un portret de copil, fiecare vândută pentru 13.000 de lei.

lucian grigorescu, conacul, alis

Lucian Grigorescu, „Conacul” (c) Alis

Mutzner a mai fost prezent în licitație cu „Două doamne”, lucrare în tuș, care nu a fost adjudecată, iar Grigorescu, cu „Vedere din Paris”, tuș și laviu de tuș, vândut pentru 8.000 de lei.

Un alt lot valoros a fost „Popas”, ulei pe pânză de Ivanyi Grunwald Bela, adjudecat contra sumei de 12.000 de lei, preț pe care l-a obținut și „La malul mării”, ulei pe lemn de Constantin Artachino.

artachino, la malul mării, alis

Constantin Artachino, „La malul mării” (c) Alis

În segmentul Sculptură al licitației nu a fost cuprins niciun lot, iar cel dedicat artiștilor în viață a cuprins zece lucrări dintre care nu a fost niciuna adjudecată.