Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Adina Pintilie: Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului”, în deschiderea oficială Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii
tu esti un alt eu, adina pintilie

„Adina Pintilie: Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului”, în deschiderea oficială Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Expoziția „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului”, proiect creat de regizoarea Adina Pintilie, care a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția 2022, va fi prezentată în deschiderea oficială a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Seria de evenimente de la Timișoara va debuta pe 17 februarie.

Proiectul „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului” va fi prezentat în premieră în România, la Kunsthalle Bega.

La evenimentul de deschidere vor fi prezenți artista Adina Pintilie, alături de curatorii Cosmin Costinaș și Viktor Neumann, protagoniștii Hermann Müller și Dirk Lange și producătoarea creativă Bianca Oana.

Expoziția, adaptată Kunsthalle Bega

Expoziția, prezentată în Pavilionul României în perioada 23 aprilie – 27 noiembrie 2022, a fost adaptată spațiului alternativ de artă Kunsthalle Bega din Timișoara de artistul Bogdan Rața împreună cu Martin Backhaus (exhibition designer), mixeurul de sunet Marius Leftărache și designerul de lumini Răzvan Pascu.

„Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului” prezintă în premieră lucrări ale artistei Adina Pintilie – o instalație multimedia și o sculptură cinematografică.

Pentru ediția din 2022 a Bienalei de Artă de la Veneția, artista a reimaginat Pavilionul României ca pe o „catedrală” contemporană, care încurajează deschiderea către experiențe diverse ale corporalității și viziuni diferite asupra lumii. Proiectul propune noi posibilități de a vedea, de a gândi și de a relaționa, ce destabilizează retoricile vizuale și politicile convenționale ale privirii, generând perspective noi și experiențe transformatoare.

Expoziția „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului” poate fi vizitată la Kunsthalle Bega în perioada 17 februarie – 30 aprilie 2023. Ea va fi prezentată în Germania, la Stuttgart Württembergischer Kunstverein, între octombrie 2023 și februarie 2024.

Credit foto: „Adina Pintilie: Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului” (2022), instalație multimedia (c) Martin Backhaus; performers Hermann Müller și Dirk Lange