Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  AFCN alocă 13 milioane de lei pentru proiecte culturale
afcn

AFCN alocă 13 milioane de lei pentru proiecte culturale

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) a deschis apelul de proiecte în cadrul sesiunii de finanțare II/2023 care are un buget alocat de 13 milioane de lei.

Proiectele propuse pot fi înscrise în 11 arii tematice: Arte vizuale, Teatru, Muzică, Dans, Artă digitală și noile medii, Intervenție culturală, Educație prin cultură, Promovarea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial, Proiecte cu caracter repetitiv.

Întrucât de la sesiunea anterioară platforma de depunere a proiectelor a fost actualizată și instalată la o nouă adresă (www.afcn-proiecte.ro ), toți solicitanții care depun pentru prima dată un proiect pe această platformă trebuie să își creeze un cont nou, indiferent că sunt sau nu la prima solicitare.

Un solicitant poate înscrie cel mult două proiecte culturale. Proiectele culturale co-finanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis și/ sau proiectele care sunt finanțate prin PNRR nu sunt eligibile.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online este 1 – 30 martie 2023. Toate informațiile sunt detaliate în ghidul solicitantului care integrează modificările cadrului legal și procedural disponibil pe platformă.

Invitație evaluatori proiecte

AFCN invită experții interesați să se implice în procesul de evaluare a proiectelor depuse în sesiunea II/2023 să își înscrie candidatura în aplicația online www.afcn-experti.ro.

Candidatura se depune individual, începând cu 1 martie, prin completarea unui profil personal în aplicația online, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a cel mult două arii tematice de expertiză. Cei care au deja profilul creat trebuie să activeze opțiunea referitoare la sesiunea curentă.

Termenul limită pentru înscrierea candidaturii este 30 martie 2023, ora 00:00. Informații suplimentare, la www.afcn-proiecte.ro/apel-finantare.html