Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Alexandru Rădvan, despre momente de respiro, lucruri și gesturi mărunte care ne definesc
alexandru rădvan, fundația ilfoveanu badea

Alexandru Rădvan, despre momente de respiro, lucruri și gesturi mărunte care ne definesc

Expoziția „Când nu se întâmplă nimic”, ce reunește lucrări recente create de Alexandru Rădvan, poate fi vizitată la Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea din Piteşti până pe 30 aprilie.

Curatoriată de Diana Dochia, expoziţia organizată în parteneriat cu Anaid Art Gallery, cuprinde lucrări realizate în perioada 2022 – 2023.

Alexandru Rădvan, un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, cu o bogată activitate expoziţională atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, revine astfel în spaţiul Fundaţiei Culturale Ilfoveanu & Badea. „Când nu se întâmplă nimic” deschide un nou parcurs în cariera artistului, ce se va desfăşura în următorii ani prin expoziții ample organizate în cadru muzeal atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării, se arată într-un comunicat.

Artistul surprinde momente, clipe, stări

Expoziţia „Când nu se întamplă nimic” este despre momentele noastre de respiro, despre minutele, secundele când observăm micile lucruri sau gesturi care ne înconjoară, care nu au o importanţă majoră în viaţa noastră, dar care, totuşi, într-un final, definesc ceea ce suntem noi şi modul în care trăim. În acest nou ciclu de lucrări artistul surprinde momente, clipe, stări.

Referindu-se la această serie de picturi, Alexandru Rădvan spune: „Mă seduce ideea de a face ceva frumos, o atmosferă liniștită, cu lucruri frumoase, dar care sunt făcute oarecum aspru, brutal, fără delicatețe, cu gesturi și acțiuni destul de primare, de primitive, la limita murdarului, iar toate lucrurile alea «aspre» și cumva nedesăvârșite devin frumoase și delicate atunci când se întâlnesc. Mă fascinează și secundele când nu se întâmplă nimic, când o femeie și un bărbat doar stau unul lângă celălalt, când privirea rămâne suspendată fără țintă, când dinții încă nu au intrat în coaja mărului, secunda de dinainte ca valul să se spargă și doar câinii își agită cozile fără să scoată un sunet. Iar milioanele de secunde care formează astfel viața dintre evenimente, vreau să le păstrez în memorie ca pe un lucru prețios”.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 19:00, și sâmbăta, în intervalul 10:00 – 17:00.