Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Alexandru Rădvan, expoziție personală și un nou catalog monografic
alexandru radvan

Alexandru Rădvan, expoziție personală și un nou catalog monografic

Noi lucrări ale pictorului Alexandru Rădvan și un nou catalog monografic ce marchează perioada de creație 2014 – 2021 vor fi prezentate la Muzeul „Nicolae Minovici”, pe 20 mai.

Expoziția poartă numele „Gânduri despre soare şi un mit” și va putea fi vizitată în sala de conferinţe a muzeului din strada Dr. Nicolae Minovici nr.1 până pe 19 iunie, de miercuri până duminică între orele 09:00 și 17:00.

Curator este Diana Dochia, iar în cadrul vernisajului de seară va avea loc lansarea catalogului monografic „Alexandru Rădvan. Mythical Flesh”, prefaţat de un text semnat de criticul de artă Mark Gisbourne, publicat de editura germană Kerber Verlag în 2021.

Alexandru Rădvan, un nume important în arta contemporană românească, revine astfel pe simezele bucureştene cu o nouă expoziţie personală şi cu un nou catalog monografic ce marchează ultimii şapte ani de creaţie, perioada 2014 – 2021.

„Gânduri despre soare şi un mit” este o expoziţie ce continuă preocupările artistului din ultimii ani, în care miturile şi mitologiile se dezvoltă organic ţesând o structură din ce în ce mai complexă între realitatea cotidiană şi universul personal al său.

Lucrările lui Rădvan sunt de regulă de dimensiuni mari. În această nouă expoziţie, îşi îndreaptă atenţia spre o serie de picturi de mici dimensiuni realizate în perioada 2021 – 2022, în care sunt reliefate momente comune din veri atemporale, alături de o serie de picturi de dimensiuni medii realizate pe pânză neagră ce fac trimitere la subiecte din mitologia antică, create în perioada 2020 – 2022.