Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Almost. O călătorie în jurul lumii la Viena”, de Wojciech Czaja, la Palatul Suţu din Capitală
suţu Almost

„Almost. O călătorie în jurul lumii la Viena”, de Wojciech Czaja, la Palatul Suţu din Capitală

O călătorie în jurul lumii în pandemie? Jurnalistul de arhitectură Wojciech Czaja arată cum se poate face acest lucru fără să te îndepărtezi prea mult de casă. Încă din prima perioadă de carantină de la începutul pandemiei SARS-CoV-2, în primăvara anului 2020, călare pe un scuter Vespa, el a început să exploreze Viena, orașul în care trăiește.

În această călătorie a descoperit nenumărate clădiri, ornamente, spații care amintesc de alte așezări urbane de pe glob, de mari metropole internaționale.

Venind în întâmpinarea dorințelor multor oameni de a evada din cotidian, proiectul fotografic „Almost”, realizat, la început, cu un simplu iPhone, a devenit un bestseller.

„Almost. 100 de orașe în Viena”, manual și expoziție

În plină pandemie, volumul „Almost. 100 de orașe în Viena” s-a dovedit a fi un manual inteligent care a amăgit soarta, cu mult umor.

În afară de albumul respectiv, a fost realizată și o expoziție care a fost prezentată la Wien Museum dar și la Cracovia, Zagreb, Zadar și Vukovar, iar acum, la București. Povestea care se țese din alăturarea fotografiilor din expoziția „Almost” este expresia dorului de meleaguri aflate pe alte meridiane. Dar cu adevărat surprinzătoare e însăși constatarea că dorința de a călători poate fi uneori satisfăcută chiar și pe o rază de doar zece kilometri în jurul propriei locuințe.

Rezultatul acestui periplu se dezvăluie în expoziția „Almost. O călătorie în jurul lumii la Viena”, prezentă la București grație unei colaborări între Muzeul Municipiului București și Forumul Cultural Austriac.

Expoziția poate fi vizitată între 10 mai și 26 iunie la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu.

Vernisajul din data de 10 mai, ora 19:00, se va desfășura în prezența autorului, Wojciech Czaja, arată reprezentanţii muzeului bucureştean.