Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Anish Kapoor restaurează un superb palat venețian

Anish Kapoor restaurează un superb palat venețian

Tot mai multe fundații pentru artă contemporană își aleg drept sediu Veneția, cumpărând și restaurând cladiri cu arhitectură remarcabilă cvasiruinate, pe care le restaurează și le redau circuitului cultural-turistic.

De curând, Fundația Anish Kapoor a achiziționat și actualmente restaurează Palazzo Manfrin, un palat venețian construit în etape succesive între anii 1500 si 1780, la exterior purtând vizibil marca secolului 18.

Implicat activ în diverse acțiuni de mobilizare a opiniei publice pentru salvgardarea oraşului lagunar, superstarul artei mondiale Anish Kapoor l-a numit director al fundației sale și responsabil de proiectul venețian pe prietenul său Marco Codognato, reputat curator și istoric de artă, descendentul unei notorii familii de bijutieri venețieni, potrivit artnews.com.

Estimat a fi inaugurat în 2023, Palazzo Manfrin va găzdui o parte din colecția și arhivele fundației, ateliere pentru artiști și artişti multimedia, iar la parter ample spații expoziţionale. Tot la Veneția, pentru anul viitor, Anish Kapoor are în pregatire o mare expoziție personală, de data aceasta la celebra Galleria dell’ Accademia.