Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Arheologii au identificat un loc în Spania unde ar fi fost Templul lui Hercule

Arheologii au identificat un loc în Spania unde ar fi fost Templul lui Hercule

Ei au folosit tehnologie sofisticată de scanare, pentru a localiza ruinele aflate sub apă în golful Cádiz, arată Smithsonian Magazine.

Relatările antice sugerează că liderii romani Iulius Cezar, Hannibal şi Scipio Africanul s-au rugat în Templul lui Hercules Gaditanus, aflat într-un loc care în prezent este pe teritoriu spaniol. Localizarea exactă a acestui spaţiu considerat sacru a rămas un mister timp de secole.

Acum, cercetătorii spun că ar fi descoperit ruine ale templului considerat un “sfânt Graal al arheologiei”.

“Noi, cercetătorii, avem mari rezerve în a face din arheologie un show, dar în cazul acesta avem nişte descoperiri spectaculoase”, a declarat Francisco José García, arheolog la Universitatea din Sevilla, pentru El Pais. El a adăugat că aceste ruine au o “semnificaţie majoră”.

Experţii au spus că, în acest caz, provocarea proiectului lor a fost să identifice peisajul din urmă cu 3.000 de ani, expus de-a lungul timpului oscilaţiilor marine. Rezultatul a fost descoperirea unei aşezări umane cu clădiri impozante.

Construit de fenicieni în secolul IX sau VIII Înainte de Hristos, locul considerat sacru ar fi adăpostit sculpturi în bronz ce ilustrează cele 12 munci ale lui Hercule. Spaţiul era destinaţie de pelerinaj pentru cei din Grecia şi Roma, în Antichitate.

Credit foto: Universitatea din Sevilla via Smithsonian Magazine