Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Arhitectură recentă din China – în expoziţie la MoMA, New York

Arhitectură recentă din China – în expoziţie la MoMA, New York

În ultimele trei decenii, în China a fost înregistrată cea mai mare creştere a industriei de construcţii. După ani de megaproiecte şi creaţii arhitecturale spectaculoase, majoritatea realizate de firme occidentale, a apărut o nouă generaţie de arhitecţi chinezi, arată reprezentanţii Muzeului de Artă Modernă (MoMA) din New York.

“Reuse, Renew, Recycle: Recent Architecture from China”, expoziţie ce poate fi admirată până pe 4 iulie, anul viitor, subliniază angajamentul noilor artişti locali faţă de sustenabilitate. Expoziţia prezintă opt proiecte care ilustrează o vastă paletă de abordări arhitecturale – de la refolosirea vechilor clădiri industriale la reciclarea de materiale sau reinterpretarea vechilor metode de construire.

La MoMA pot fi văzute modele, fotografii şi filmări care atestă aceste tendinţe. Exemple sunt un teatru creat din bambus, în satul Hengkeng sau o fostă fabrică de zahăr transformată în hotel, lângă Guilin, spun cei de la MoMA.

Aceste intervenţii curajoase pot servi ca “model pentru practici arhitecturale care să aibă în vedere resursele naturale şi nevoile sociale”.