Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Arhivă online despre opera şi viaţa lui Marcel Duchamp – pusă la dispoziţia utilizatorilor, gratuit

Arhivă online despre opera şi viaţa lui Marcel Duchamp – pusă la dispoziţia utilizatorilor, gratuit

The Philadelphia Museum of Art, care deţine cea mai mare colecţie a operelor lui Duchamp, a colaborat cu Centrul Pompidou şi cu Association Marcel Duchamp din Paris pentru a pune la dispoziţia publicului documente legate de viaţa şi opera acestuia, în format virtual, arată The Philadelphia Inquirer.

Portalul, www.duchamparchives.org, a fost activat luni şi documentează viaţa şi cariera enigmaticului artist în Franţa şi Statele Unite ale Americii, incluzând acte, corespondenţă şi imagini.

Aceasta poate fi accesată de admiratori şi cercetători.

Este vorba de aproximativ 18.000 de documente şi lucrări şi aproape 50.000 de imagini digitalizate legate de viaţa şi cariera artistului, de familia şi prietenii săi şi de asocierea sa la mişcările artistice cubistă, Dada, suprarealistă.

Marcel Duchamp (1887-1968) este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului XX.  A schimbat maniera în care vedem arta iar opera sa, formată din picturi, sculpturi, gravuri, obiecte inedite, este de importanţă esenţială pentru istoria artei moderne şi contemporane.

Credit foto: The Philadelphia Museum of Art, paşaportul francez al lui Marcel Duchamp din 1954