Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Basel va organiza la Grand Palais un alt târg de artă contemporană în locul FIAC, o emblemă a Parisului
fiac

Art Basel va organiza la Grand Palais un alt târg de artă contemporană în locul FIAC, o emblemă a Parisului

FIAC, cel mai important târg de artă contemporană de la Paris, care avea loc în Grand Palais, va fi înlocuit de un alt eveniment organizat de Art Basel și compania-mamă MCH Group.

MCH a anunțat, miercuri, că va organiza un alt târg pentru arta modernă și contemporană la Paris, în octombrie, acesta fiind al patrulea eveniment al companiei, care găzduiește ediții la Hong Kong, Miami și Basel.

Reuniunea Muzeelor Naționale a încredințat Elveției, lider mondial al acestui tip de manifestare, organizarea întâlnirii pariziene.

Liderul mondial elvețian al târgurilor de artă contemporană, Art Basel (grupul MCH), a fost selectat miercuri drept organizator al unui târg de artă, ca urmare a unui apel de concurs lansat la 8 decembrie. „În urma unei proceduri de selecție și după acordul consiliului său de administrație, Réunion des musées nationaux – Grand Palais a selectat grupul MCH pentru organizarea unui târg de artă contemporană”, a indicat Grand Palais într-un comunicat.

Noul târg de artă contemporană pariziană „nu va fi un satelit al târgului de la Basel”, a asigurat operatorul cultural.

FIAC era organizat din 1974 la Grand Palais, fiind o emblemă a capitalei Franței. Paris Photo rămâne să fie organizat în acest cadru prestigios.

Foto credit: FIAC