Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Gallery of New South Wales, o nouă emblemă a orașului Sydney
art gallery of new south wales, muzeu

Art Gallery of New South Wales, o nouă emblemă a orașului Sydney

Nou transformata Art Gallery of New South Wales – The Sydney Modern Project – va fi deschisă pentru public începând cu 3 decembrie 2022, iar timp de nouă zile vor avea loc evenimente speciale, precum concerte live și performance-uri.

Sydney Modern Project, o extindere majoră și o modernizare a Art Gallery of New South Wales, a fost prezentat ca fiind cel mai important proiect cultural din oraș de la deschiderea Operei în 1973.

Clădirea proiectată de Kazuyo Sejima și Ryue Nishizawa de la biroul japonez de arhitectură Sanaa, premiat cu Pritzker, este pe jumătate îngropată în coasta unui deal, camuflată, cu suprafețe ușoare și transparente.

Realizarea proiectului a durat opt ani și a costat 344 milioane de dolari australieni (191 milioane de lire sterline).

Pentru Michael Brand, directorul galeriei și principalul promotor al proiectului, faptul că Sydney are deja o emblemă înseamnă că nu este nevoie de o alta. Mai degrabă, spune Brand, „piesele acestei clădiri sunt legate între ele de spațiul său central, care nu poate fi perceput imediat din exterior, ci trebuie experimentat direct”, citează The Guardian.

Muzeul extins are și o galerie dedicată celor 2.000 de piese de lucrări de artă istorică și aborigenă, amprenta la sol a muzeului a fost dublată, la peste 131.000 de metri pătrați, iar când va fi deschis vizitatorii vor putea admira nouă expoziții cu lucrări semnate de Lorraine Connelly-Northey, Karla Dickens, Simryn Gill, Jonathan Jones, Yayoi Kusama, Lee Mingwei, Richard Lewer, Lisa Reihana și Francis Upritchard.

Credit foto: Art Gallery of New South Wales