Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Safari Kids – Expoziții cu jucării din Epoca de Aur și cursuri de artă, la început de iunie
ateliere pictura art safari kids

Art Safari Kids – Expoziții cu jucării din Epoca de Aur și cursuri de artă, la început de iunie

Expoziții cu jucării din Epoca de Aur, spectacole de teatru, proiecții de film, creații LEGO de mari dimensiuni și cursuri de artă se numără printre atracțiile ediției Art Safari Kids, care va avea loc între 1 și 5 iunie, la Palatul Dacia-România din București.

Programul este alcătuit din expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, filme și spectacole realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din București – Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii – și ateliere de desen și pictură.

Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din România, vine la Art Safari Kids, pe 1 iunie, la ora 14:00, unde va susține un moment special. Actriță a Teatrului „Ion Creangă”, în vârstă de 81 de ani, Halic le va vorbi copiilor despre povești, va oferi autografe și va face poze.

Pe toată durata ediției, vor putea fi admirate și creații de mari dimensiuni din piese LEGO®️ din colecția comunității de pasionați. Printre acestea, cea mai mare armată de LEGO®️, record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese) și Avatar.

Toți copiii cu vârste de până în 14 ani au acces gratuit la expoziții. Biletele pentru adulți și la cursurile de artă pentru copii pot fi achiziționate de pe artsafari.ro.

expoziție de jucării din epoca de aur

Expoziție cu jucării din Epoca de Aur

Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția, a transmis: „Am pregătit un program care să-i țină departe de telefoane și pe copiii mici, și pe copiii mari. Părinții retrăiesc perioada copilăriei în expoziția de jocuri și jucării din anii ’80, iar copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinților, pe vremea când nu existau gadgeturi și tablete. Teatrul Țăndărică, Teatrul «Ion Creangă», precum și Opera Comică pentru Copii vin în vizită la Art Safari Kids, unde pun în scenă spectacole, dar și expoziții cu recuzită, costume și păpuși din colecțiile lor. Programul continuă cu cinema și activități interactive în limba engleză susținute de British Council. Bineînțeles că nu vor lipsi cursurile de artă susținute de profesorii Art Safari Kids. Pictură, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse și câteva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de vârstă: ne distrăm, creăm amintiri și explorăm arta!”.

Amintiri din copilărie, varianta 2023

Copiii vor învăța să creeze opere de artă, iar părinții îi pot acompania la aceste ateliere de pictură și desen.

Accesul la cursurile de artă din cadrul evenimentului se face în baza unui bilet care poate fi achiziționat online, pe site-ul Art Safari, sau la intrare. Există mai multe tipuri de bilete care includ cursuri de artă: doar pentru copil, copil însoțit de un adult, dar și un pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulți și copil.

Accesul în expoziții și la restul activităților este gratuit pentru toți copiii cu vârste de până în 14 ani. Adulții îi vor putea însoți pe baza unui bilet achiziționat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

Programul expozițiilor Art Safari Kids Edition

Una din cele mai așteptate expoziții de la Palat este cea de jucării și reclame din Epoca de Aur. Adulții de azi vor face o călătorie în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile care le-au colorat copilăria părinților.

Acestora li se adaugă expoziții realizate împreună cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitală: o expoziție de păpuși de la Teatrul Țăndărică, costume de la Teatrul „Ion Creangă”, dar și costume și recuzită de la Opera Comică pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Națională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema dedicată copiilor.

Alexandrina Halic, care a dat glas multor personaje de basm, va avea un moment special la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actriță, care încă joacă în spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creangă”, se va întâlni cu copiii, le va vorbi despre povești, le va acorda autografie și va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Prinț, Alice în Țara minunilor și Fritz din „Omulețul cu haina de lemn” sunt doar câteva dintre rolurile interpretate de actriță.

RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group), o comunitate de adulți cu profesii diferite, din diverse zone ale țării, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele LEGO, expune la Art Safari Kids Edition mai multe creații de mari dimensiuni: cea mai mare armată de LEGO®️, cea mai mare colecție de Clone Troopers LEGO®️ din țară (peste 700 de minifigurine), record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), recordul mondial Dragonul Smaug din The Hobbit și Avatar.

Art Safari Kids Edition (1 – 5 iunie 2023) poate fi vizitat de joi până luni, între orele 12:00 și 21:00. Bilete pot fi cumpărate de pe artsafari.ro sau direct de la intrare.