Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Toronto – O sută de galerii, curator de talie mondială și achiziții premarket
art toronto 2022

Art Toronto – O sută de galerii, curator de talie mondială și achiziții premarket

Cea de-a 24-a ediție Art Toronto va avea loc în luna octombrie a acestui an și reunește mai mult de o sută de galerii cu un curator de talie mondială, dar e marcată și de achiziții premarket, astfel că orașul se pregătește să devină următoarea oprire în circuitul mondial al târgurilor de artă.

Art Toronto va găzdui de la cele mai bune galerii din Canada la unele dintre cele mai importante nume de pe piața internațională. Galerii precum Patel Brown (Toronto), Cooper Cole (Toronto), Daniel Faria (Toronto), Night Gallery (Los Angeles), Catriona Jeffries (Vancouver), Galerie Hugues Charbonneau (Montreal), Royale Projects (Los Angeles), Fazakas Gallery (Vancouver), Pangée (Montreal) și Galerie Pici (Seul), între altele, vor participa anul acesta la târg.

Pe parcursul anilor, la Art Toronto colecționarii au achiziționat lucrări de Tau Lewis, Sara Cwynar, Manuel Mathieu, Shannon Bool, June Clark, Wanda Koop, Dominique Fung și mulți alții – toate la prețuri premarket.

În ultimii ani, artele au cunoscut o creștere importantă în Canada – de la muzică la film, literatură și pictură -, iar Toronto devine sigur o destinație culturală.

Focus, expoziția principală cu vânzare

Reputata curatoare Kitty Scott s-a alăturat echipei Art Toronto și va organiza expoziția „Focus” a târgului, în care vor fi prezentate lucrări noi și inovative ale artiștilor prezenți la târg, alături de lucrări vechi importante. Rămânând fidel modelului de târg de artă, toate lucrările prezentate în „Focus” vor fi de vânzare.

Cariera de zeci de ani a lui Scott în cadrul celor mai importante instituții de artă din Canada face din ea unul dintre cei mai respectați curatori din Canada. Un promotor al artiștilor canadieni, Scott a curatoriat Pavilionul Canadei la Bienala de la Veneția din 2017, cu o instalație de Geoffrey Farmer, și a fost co-curator al Bienalei de la Liverpool din 2018.

În conformitate cu obiectivul de a acționa ca o rampă pentru tinerele talente, Art Toronto lansează Discover, o secțiune dedicată artiștilor emergenți, cu scopul să creeze oportunități pentru galerii de a prezenta practicile dinamice ale artiștilor în devenire și de a le face cunoștință cu noi categorii de public.

Art Toronto va avea loc între 26 și 29 octombrie, la Metro Toronto Convention Centre.