Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista de origine română Loretta Stats expune la Institutul Cultural Român de la Viena
loretta stats, expo, icr viena, curatorial.ro

Artista de origine română Loretta Stats expune la Institutul Cultural Român de la Viena

Artista de origine română Loretta Stats expune la Institutul Cultural Român de la Viena o serie de lucrări sub titlul „Portals of Wonder”.

Expoziția va fi deschisă în perioada 6 octombrie – 31 decembrie 2022.

Curator este Anamaria Altmann, care explică: expoziția se bazează tematic pe viziunea cotidiană, dar neobosită, deschisă asupra lumii, tematică exprimată prin motivația, prin confruntarea din pictură.

Neliniștea, incertitudinea predominante în ultimele luni, în ultimii ani, au transformat natura, peisajul și existența de până acum în domenii principale de interes. Pe baza a ceea ce s-a observat și experimentat, se pregătește o (re)explorare și o reorganizare a structurilor și proceselor cunoscute – mai întâi într-un spațiu închis, prezentat mai apoi în exterior- ca o cartografie a vieții de zi cu zi, ca o dezvoltare rapidă dar, în același una încă bine ancorată la structura deja stabilită a artei și a artiștilor.

În lucrările Lorettei Stats au fost integrate, restructurate și prelucrate într-un proces de suprapunere atât influențele media, cât și impresiile și evenimentele directe din imediata vecinătate a artistei. În acest proces au apărut spații care încurajează interpretarea, producerea de viziuni și jucare, dar care, în același timp, accentuează importanța intrării directe în contact cu opera artistică.

Expoziţia poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 17:00 şi în afara acestuia cu programare telefonică prealabilă.