Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista ucraineană Natasha Shulte, la galeria Sandwich Offspace
natasha shulte

Artista ucraineană Natasha Shulte, la galeria Sandwich Offspace

Artista ucraineană Natasha Shulte expune în perioada 9 martie – 9 mai la galeria Sandwich Offspace din cadrul Atelierelor Malmaison.

În picturile ei cu margini neclare și forme care se transformă unele în altele, Natasha Shulte creează amestecuri erotice distorsionate de oameni și animale, se arată în prezentarea expoziției. Creaturile în culori pastelate sunt dominate de nevoile de bază.

Expoziția evidențiază lucrările create după 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Seria de creații e marcată de perpetue schimbări de locație, dar și de o privire mai concentrată asupra temelor sale de lucru. După ce a fugit din țara natală din cauza războiului, Shulte redefinește, pentru ea însăși și pentru practica sa, ce înseamnă mediul natural și identitatea personală în vremuri de incertitudine.

În explorarea dinamicii puterii, artista își dezvăluie și propria identitate de mamă, aducând în discuție instinctele animalice profunde și mecanismele de bioputere.

Scurtă biografie Natasha Shulte

Natasha Shulte (născută la Odessa, Ucraina) a obținut un masterat la Universitatea Națională din Odessa și a studiat la Școala de Fotografie Speos, Paris. De la începutul războiului din Ucraina, ea trăiește și lucrează în Spania.

Câștigătoare a numeroase premii internaționale de-a lungul carierei, Shulte obișnuia să lucreze în diverse medii, cum ar fi instalația, fotografia și video. În ultimii ani, ea s-a concentrat pe pictură. Lucrările sale au fost expuse recent la Muzeul de Artă Modernă din Odessa, Muzeul de fotografie din Salonic, Bienala de Artă Contemporană de la Kiev, Pinchuk Art Centre, Kiev, precum și la LISTE Art Fair Basel în 2022 cu Sandwich Gallery.

Vernisajul face parte din circuitul lunar Doi Joi al galeriilor de artă bucureștene.